keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Esipuhe

Löydän itseni omalta sängyltä kännykän piristessä helvetin ärsyttävällä äänellä. Piipityksen tunnistan kännykän herätysääneksi, mutta myös muita havaintoja pitää suorittaa. Vilkaisen kelloa, vartin yli neljän. Tästä tulee paska päivä!

Pari hetkeä kuluu kirotessa aikaisen herätyksen aiheuttamaa mielipahaa, mutta lopulta vääntäydyn keittiöön keittämään puuroa. Padan poristessa on hyvä hetki miettiä omaa elämäntilannetta ja sen tarkoitusta.

Luulisi, että elämäniloisella ja sosiaalisella 24-vuotiaalla tradenomilla olisi upea työpaikka jossain ison kaupungin vielä isommassa firmassa, ylennyksen odottaessa aivan nurkan takana. Tradenomin tienaamilla rahoilla kelpaisi hemmotella omaa rakastaan, jonka valmistuminen koittaisi keväällä. Kesällä olisikin hyvä hankkia omalla rahalla se ensiasunto ja miettiä vakavissaan perheenlisäystä. Johan tuota ovat sukulaiset kyselleet.

Edellä mainittu kuvaus on pelkkää fantasiaa. Todellisuudessa 24-vuotias vastavalmistunut tradenomi asuu vieläkin äitinsä luona ja lajittelee työkseen tyhjiä pulloja Olvin tehtaalla. Naisia on vain sängyn alle piilotetussa pornolehdessä, tämäkin journalismin merkkiteos on kultaiselta 70-luvulta. Mikä on mennyt nuorukaisen elämässä pieleen?

Eipä hätää, tradenomilla on selkeä suunnitelma. Valmistumisen jälkeiset viisi kuukautta vierähtivät Australian ja Uuden-Seelannin maisemissa, eikä tätäkään talvea ole tarkoitus viettää pakkasessa. Tammikuun 13. päivä istun koneessa matkalla Bangkokiin, mistä alkaa kolme ja puoli kuukautta kestävä Kaakkois-Aasian valloitus. Reitti suuntautuu Bangkokista Singaporeen, sieltä kohti pohjoista Malesiaan, Thaimaahan, itään kohti Kambodzaa, Vietnamia ja lopulta Laosin kautta takaisin Thaimaahan.

2 kommenttia:

juzze kirjoitti...

Tosi kivaa ku muistit mainita, että lähen siun kanssa reissuun ;)

Mrs K kirjoitti...

Jatka vaan kirjoittelua ahkeraan :). Käyn aina lukemassa sitten mitä sinulle milloinkin kuuluu, serkku-hopea :). Tuo preesensissä kirjoittelu muuten toimii, hyvä!