torstai 17. tammikuuta 2008

Villia menoa Bangkokin yossa

Toisinaan minulla on paha taipumus olla vahan liiankin spontaani. Kun Bangkokin katuja tallaa tarpeeksi, alkaa katukauppiaiden jatkuva kaupustelu arsyttamaan. Etenkin tuk-tuk -kuskit tarjoavat kyyteja vaikka minkalaisiin paikkohin. Mutta toisaalta, miksipa sita ei edes kerran kavisi kokeilemassa, mita tapahtuukaan kyytiin paastessaan.

Hotellihuoneessa kehkeytyy alkuillan tunteina suoranaista nerokkuutta vastaava idea: Otetaan pari kaljaa ja lahdetaan sitten jonkun tuk-tukin kyydilla katsastamaan tissibaarien meininkia. Oluet huiviin ja sitten radalle...

Hotellin ovesta paastyamme ei tarvita montaa sekuntia, kun ensimmainen kaupustelija tarjoaa kyytia. Tuk-tuk -kuski lupaa sisaanpaasyn suosittelemaansa baariin 300 bahtilla, joten ei muuta kuin kyytiin vaan. Mopon ja kolmipyoran risteytykselta nayttava peltihokotys ampaisee liikkeelle ja kyydittaa meidat hurjaa vauhtia kohti tissibaaria. Luvassa on siis sita perinteista, ping-pong show'ta ja mita noihin paikkoihin nyt yleensakaan kuuluu. Syntisella tiella siis ajellaan...

Reilun kymmenen minuutin rallisuorituksen jalkeen saavumme perille. Heti alkuun kay selvaksi, ettei baariin ole mitaan asiaa kuskin lupaamaan hintaan. Pitkan tinkimisen jalkeen ovimikko paastaa meidat sisaan 400 bahtin hinnalla, johon sisaltyy yksi olut.

Tuontikalja kateen ja menoksi! Baari on tyypillinen, suorastaan kliseinen, aikuisten leikkipaikka. Pimeat poydat, iso lava esityksia varten ja vahapukeisia thai-tyttoja. Meidat ohjataan kulmapoytaan, jonne hyokkaa samantien kolme kappaletta verenhimoisia tyttoja. "You buy me drink OK?" kysymykset singahtelevat niin vasemmalta kuin oikealtakin puolelta. Vasemmanpuoleinen muija ei pahemmin kainostele, vaan pujauttaa siron katensa suoraan paitani alle. Koko homma alkaa epailyttamaan hetki hetkelta enemman...

Oikealla puolellani istunut tytto luovuttaa, tanaan ei tule rahaa ainakaan minulta. Vasemmanpuoleinen, valkoiseen hameeseen sonnustautunut neito sen sijaan jatkaa soidintanssiaan: Kuiskuttelua korvaan, pusuttelua poskelle ja hyvailya sielta taalta. Yrittaapa viela tunkea kattaan housuihini, mutta tarpeeksi tiukalla oleva vyo estaa taman yrityksen. Jostain syysta minulla ei ole aikomustakaan loysata vyota.

Lasken paassani, etta odotettua kalliimman sisaanpaasyn jalkeen Jussilla ja minulla on rahaa jaljella noin viisi euroa. Jos neidot tietaisivat tamanhetkisen maksukykymme, saattaisi junttikaksikko lentaa kauniissa ilmalennossa baarista ulos. Pidetaan nyt pokka ja seurataan tilanteen kehittymista. Jussin vieressa istuva daami alkaa turhautua, koska Jussi ei osta talle juotavaa. Minuun takertunut daami huokuttelee minua ostamaan juomaa, mutta nyt on pidettava maltti paassa.

Ensimmaisesta kaljasta on jaljella vain tilkka, joten kulautan sisallon kitusiini kertaheitolla ja lahden etsimaan vessaa. Palvelualtis daami ei missaan nimessa aio paastaa minua yksin liikenteeseen, vaan lahtee nayttamaan vessan sijainnin. Se loytyykin suht' vaivattomasti, joten lahden miesten puolelle. Tai mikas ihmeen miesten puoli tama onkaan?

Vessassa minua odottaa kolme daamia, jotka vain vinkkaavat silmaansa ja hymyilevat. Pisuaari on seinassa kiinni, joten ei muuta kuin itse suoritus kayntiin yleisosta valittamatta. Kuseminen on loppusuoralla, kun minua saattamaan lahtenyt daami hiipii taakseni ja tarraa kiinni melaani. Yllattava tilanteen muuttuminen saa minut hetkeksi aikaa hamilleen, mutta kohta koko tilanne alkaa naurattamaan: "Anteeksi vaan, mutta saisinko edes kusta loppuun?" Muijan siro kasi on edelleen strategisessa paikassani, mutta paattavaisesti otan muijaa ranteesta kiinni ja vapautan melani. Tama ei luonnollisestikaan tyydyta daamiani, vaan nyt alkaakin lisamyynti.

Muija heittaa pari merkitsevaa katsetta suljetun oven suuntaan ja tarjoaa palvelujaan. "Mennaan tuonne, saat suihinoton. Saat ilmaiseksi..." "Niin varmaan!" naurahdan ja suksin helvettiin tuosta syntipesakkeesta. Kulmapoytaan palatessani tilanne ei ole juurikaan muuttunut: Jussin daami kay aika kuumana, ilmeisesti drinkkeja ei ole tullut poytaan toivotulla tavalla. Lopulta kyseinen neiti polttaa pareensa lopullisesti ja tulee luokseni. Alkaa katkera avautuminen: "Kaverisi on kusipaa! Istuin hanen kanssaan 45 minuuttia, eika han ostanut minulle mitaan!!!" Pokan pitaminen tassa tilanteessa kay taydesta tyosta, mutta vastoin kaikkia odotuksia en kuitenkaan rajahda nauruun. Muija ilmaisee mielipiteensa Jussista viela parilla kansainvalisella kasimerkilla, ennenkuin jattaa meidat rauhaan.

Kaljaa on viela jaljella, talla kertaa Jussin rakko huutaa. Jussi lahtee kavelemaan kohti vessaa, jolloin huomaan sangen uhkaavalta nayttavan tilanteen: Jussi kavelee suoraan kohti aiemmin loukkaamaansa neitokaista, joka odottaa ovella tyhja pullo kadessaan valmistautuen lyomaan. "JUSSI, TAKAISIN!!!" huudan minka keuhkoista lahtee. Jussi kaantyy takaisinpain ollen taysin tietamaton uhkaavasta tilanteesta, mies ei ole vielakaan havainnut aiempaa daamiaan. Daami huomaa paljastuneensa, jolloin han vain asettaa pullon takaisin ja poistuu paikalta nauraen. Olikohan se sittenkaan tosissaan, mistapa tuota tietaa...? "Miks miun piti tulla takaisin", hammastelee Jussi. "No joo, kerron myohemmin..."

Kaljat ovat tyhjentyneet, joten on strategisen vetaytymisen aika. Poistumme baarista sangen vikkelin askelin, kuikuillen olkapaiden yli. Pettyneet daamit eivat kay vakivaltaiseksi, vaan paastavat meidat lahtemaan. Kyyti on taysi arvoitus, mutta jospa joku taksi sattuisi kohdalle. Yllytykseksemme sama tuk-tuk -kuski, joka meidat tanne alunperin toi, on odottanut meita koko parituntisen seikkailumme ajan. Hieno mies! Tuk-tukilla takaisin Khao Sanille, olipahan kokemus!

1 kommentti:

Mrs K kirjoitti...

Kerroitko Jussille? Jotenkin kauheen röyhkeitä nuo naiset siellä... Kai se kuuluu niitten työhön. Jos halluut kokea jotain koskematonta (kuullostaapas härskiltä) niin käy Tarutaolla. Se on Thaimaan viimeisiä suuria koskemattomia saaria =). Se on siinä jossain Thaimaan ja Malesian rajalla.