keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Matkan tarkoitus

Kuusi maata kierrettävänä, aikaa kolme ja puoli kuukautta. Lähes kaksikymmentä tuhatta lentokilometriä ja tuhansia kilometrejä ahtaissa busseissa pölyisillä Kaakkois-Aasian teillä. Ei kuulosta kovin rentouttavalta tavalta matkustaa, mutta monenlaisia kokemuksia ja elämyksiä tapahtuu takuuvarmasti seuraavien kuukausien aikana.

Reissun tarkoituksena ei ole asettua yhteen kaupunkiin koko oleskeluajaksi, mennä töihin ja tienata sitä kautta rahaa. Tarkoitus on kiertää tämä kaakkoinen kulma planeettamme suurimmasta maanosasta, tutustua uusiin kulttuureihin ja saada sitä kautta eväitä ja elämyksiä koko loppuelämän ajaksi. Jotain, mitä muistella kiikustuolissa joskus viidenkymmenen vuoden päästä. (Tuskin selviän yli kolmikymppiseksi, mutta yritetään kuitenkin!) ;)

Singaporen pilvenpiirtäjien juuresta sisällissodan runtelemaan Kambodzhaan, Thaimaan turistirysistä Vietnamin pikkukyliin, Laosin kukkuloilta Malesian formulakisoihin. Kontrastit eri maiden välillä tulevat olemaan suorastaan valtavat, joten silmät auki pitävä reppureissaaja kokee taatusti monenlaisia värinöitä. Näistä värinöistä ja niiden aiheuttamista havainnoista muodostuu toivottavasti aiempaa laajempi elämänkatsomus ja käsitys siitä, miten maailma muokkautuu markkinavoimien vaikutuksesta.

Reissumme alkaa Bangkokista, yli kymmenen miljoonan thaimaalaisen kotikaupungista. Bangkokista lennämme toiseen miljoonakaupunkiin, Singaporeen, joka on suunnitellun reissumme eteläisin piste. Singaporesta reittimme kulkee läpi Malesian, jonka jälkeen tulemme takaisin Thaimaahan. Thaimaan läpi vuorossa ovat Kambodzha, Vietnam ja Laos. Laosin jälkeen olemme olleet jo yli kolmen kuukauden ajan reissussa. Siinä vaiheessa on hyvä istua alas ja miettiä, vieläkö riittää energiaa reissaamiseen vai joko rakas koti-Suomi kutsuu. Myös pankkitilin senhetkisellä saldolla on suuri osa tässä vaiheessa...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ha madventures on katsottu, hyvähyvä